KLUB SENIORA-SPRAWOZDANIE ZA Listopad

Miesiąc listopad przyniósł Naszym Seniorom wiele wrażeń.

Odbył się wyjazd do teatru im. Solskiego w Tarnowie, gdzie obejrzeliśmy spektakl “Magiczne czasy kabaretu ” Zielony Balonik””, pojawiający się tytułowy zielony balonik przeplatał śpiewane role aktorów.

Ponadto Członkowie Klubu relaksowali się na kąpielach oraz korzystali z atrakcji jakie dają Baseny Mineralne w Solec Zdrój, po których udaliśmy się na obiad do tamtejszej restauracji. Gościem tego miesiąca była Pani Dorota Stokłosa, która bardzo ciekawie przedstawiła walory naszej gminy, ciekawe miejsca, ścieżki rowerowe, gdzie można aktywnie wypocząć na łonie natury.

Rozpoczynając  przygotowania do Andrzejek odbyły się zajęcia muzyczne, podczas których Seniorzy ćwiczyli wybrane przez siebie utwory. Ochoczo wzięli udział w przygotowaniach, za sprawą Seniorek Pań: Barbary K., Barbary M. oraz Emilii Ł. mieliśmy bardzo dużo tekstów, które chętnie wybieraliśmy, każdy znalazł coś dla siebie i miał możliwość zaprezentowania się. Klubowicze przynosili rekwizyty potrzebne do przedstawienia, radzili się nawzajem, dawali cenne rady, dzięki czemu lepiej się integrowaliśmy ze sobą, tworząc zgrany zespół, jakim bez wątpienia jesteśmy. Pochłonęło to Seniorów w całości, na zajęciach przygotowywali brakujące elementy wystroju liczne łańcuchy, kwiaty, w trakcie zajęć z terapii zajęciowej, jesienne lampiony, które wieczorną porą nadawały klimat. Swoje prace i próby, przeplataliśmy ćwiczeniami ruchowymi, gimnastycznymi w trakcie zajęć z Panią rehabilitant, jak również nie tracąc wigoru, tańcami, które często goszczą w Naszym Klubie.