Gmina Wietrzychowice https://arch.wietrzychowice.pl/ogloszenie-o-naborze-nr-92018/ Export date: Sat Dec 7 15:22:15 2024 / +0000 GMT |
OGŁOSZENIE O NABORZE Nr 9/2018Lokalna Grupa Działania Stowarzyszenie - Zielony Pierścień Tarnowa działające na terenie gmin: Lisia Góra, Skrzyszów, Tarnów, Wierzchosławice, Wietrzychowice, Żabno, informuje o możliwości składania wniosków o przyznanie pomocy na operacje z zakresu: - rozwoju przedsiębiorczości na obszarze wiejskim objętym strategią rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność, zwaną dalej LSR, przez: tworzenie lub rozwój inkubatorów przetwórstwa lokalnego produktów rolnych będących przedsiębiorstwami spożywczymi w rozumieniu art. 3 pkt 2 rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.), w których jest wykonywana działalność w zakresie produkcji, przetwarzania lub dystrybucji żywności pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego lub wprowadzania tej żywności na rynek, przy czym podstawą działalności wykonywanej w tym inkubatorze jest przetwarzanie żywności w ramach poddziałania "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich Wsparcie udzielane jest: w formie refundacji:
Minimalna całkowita wartość operacji wynosi nie mniej niż: 50 000,00 zł. Wysokość wsparcia przewidywana w ramach realizacji operacji wynosi: 500 000,00 zł. Wysokość dostępnych środków w ramach naboru wynosi: 500 000,00 zł. Wnioski o przyznanie pomocy można składać w terminie: od 17 września 2018 r. do 01 października 2018 r. Wnioski należy składać bezpośrednio w biurze Lokalnej Grupy Działania Stowarzyszenia - Zielony Pierścień Tarnowa w Skrzyszowie 335 A, 33-156 Skrzyszów (budynek Ochotniczej Straży Pożarnej) w dniach od 17 września do 28 września 2018 r. - od poniedziałku do piątku w godz. od 8.30 do 15.30, w dniu 01 października 2018 r. do godziny 12.00. Termin składania wniosków upływa w dniu 01 października 2018 r. (poniedziałek) o godz. 12:00. Zakres tematyczny operacji: Cel ogólny 2.0 Stworzenie lokalnego klastra wytwarzania i sprzedaży produktów rolnych, jako generatora nowych źródeł dochodu. Cel szczegółowy 2.1 Umożliwienie otwartego dostępu do lokalnej infrastruktury technicznej przetwórstwa produktów rolnych. Przedsięwzięcie 2.1.1 Stworzenie inkubatora przetwórstwa lokalnego produktów rolnych, Wskaźnik produktu: Liczba centrów przetwórstwa rolnego - 1 sztuka. Warunki udzielania wsparcia:
Kryteria wyboru operacji: Lokalne kryteria wyboru operacji oraz specyficzne kryteria wyboru operacji znajdują się na stronie LGD - www.lgdzpt.pl oraz w wersji papierowej w Biurze LGD. Minimalna liczba punktów, których uzyskanie jest warunkiem wyboru operacji wynosi:
Formularz wniosku o przyznanie pomocy, wniosku o płatność oraz projekt umowy o przyznanie pomocy dostępne są na stronie internetowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego - http://www.prow.malopolska.pl/ Formularz wniosku o przyznanie pomocy, formularz wniosku o płatność, formularz umowy o przyznanie pomocy, LSR, kryteria wyboru operacji są udostępnione na stronie: Lokalnej Grupy Działania Stowarzyszenia - Zielony Pierścień Tarnowa oraz do wglądu w Biurze Lokalnej Grupy Działania miejscowość: Skrzyszów 335 A, 33-156 Skrzyszów (budynek Domu Strażaka) od poniedziałku do piątku w godz. od 8.30 do 15.30. Wykaz dokumentów niezbędnych do wyboru projektów:
Wykaz dokumentów dodatkowych:
Wszelkie informacje niezbędne dla prawidłowego wypełniania wniosków udzielane są w Biurze Lokalnej Grupy Działania Stowarzyszenia - Zielony Pierścień Tarnowa oraz pod numerem tel. 14 632 63 45 od poniedziałku do piątku w godz. od 8.30 do 15.30. Do pobrania: |
Post date: 2018-09-11 07:07:49 Post date GMT: 2018-09-11 07:07:49 |